Terug naar overzicht

Drumsticks in roomsaus

65 min
4 personen

Bereiding

  1. Breng de kip op smaak met zout en peper. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes
  2. Verhit de olie in een pan of wok. Braad daarin de drumstick rondom ca. 5 min. aan en neem ze dan uit de pan. Bak de uien ca. 4 min. in het braadvet. Voeg dan de knoflook en de champignons toe en bak ze nog 3 min. mee.
  3. Doe de drumsticks weer in de pan of wok. Voeg de Provençaalse kruiden toe en giet de bouillon en wijn erbij. Breng aan de kook en laat het op een laagvuur ca. 40 min. pruttelen.
  4. Roer de maïzena los met 1 el crème fraîche. Vermeng dit met de rest van de crème fraîche en de fijngehakte peterselie en voeg toe aan de kip. Laat nog 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak en serveer direct.Tip! U kunt in plaats van gedroogde kruiden ook verse blaadjes tijm en fijngesneden rozemarijn gebruiken.

Ingrediënten

  • 8 kippendrumsticks
  • zout, zwarte peper
  • 2 grote uien
  • 1 knoflookteentje
  • 250 g champignons
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 tl maïzena
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 ml crème fraîche
  • fijngehakte peterselie

Bekijk andere recepten

© Wildenbeest-Poultry - Realisatie door SaffrieDesign

arrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram